Kommunikáció a kanapéról

Mindenkinek másképp esik jól a munka. Ki hangos zene mellett, ki szűkebb, ki nyüzsgőbb irodai környezetben hatékony, ki inkább otthon. Én az utóbbi vagyok. Hosszú évek óta dolgozom külsős újságíróként, illetve kommunikációs szakértőként a Morphónak. Sajtóközleményeket, szakmai cikkeket és különféle háttéranyagokat készítek, elsősorban vállalati informatikai témákban, de néha elvándorolok a consumer tech és a lifestyle területekre is. Mindezt a saját otthoni irodámból, ami számomra sokkal inspirálóbb és nyugodtabb környezet, mint egy nyüzsgő iroda.

Bár a kollégáim többsége feladataihoz igazodva „bejárós”, én mindig is otthonról működtem jobban. Így aztán testközelből ismerős a helyzet, amikor arról írok szakértői cikket az egyik ügyfelünknek, hogy a „modern munkaerő” milyen technológiai feltételek és biztonsági óvintézkedések mellett tudja a legjobban ellátni feladatait. Úgy hatékony a munka, ha az alkalmazottak és a távmunkások, illetve bizonyos esetekben a partnerek vagy alvállalkozók is egyszerűen és biztonságosan hozzáférnek a számukra szükséges eszközökhöz és információkhoz a cég rendszerében, bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről, akár a mobiljukról is. Nálunk is így van.

Természetesen a technikai oldal mellett egyéb feltételek is szükségesek ahhoz, hogy megfelelően tudjuk végezni a munkánkat mi, külsősök. Elengedhetetlen például a jó információáramlás. Ebből a szempontból nézve (is) kifejezetten szerencsés dolog egy kommunikációs ügynökségnek dolgozni, hiszen amit „kifelé” remekül végeznek, az a saját berkeken belül, szűkebb körben is működik.

Én legalábbis nap mint nap tapasztalom, hogy minden projektet kitűnően tudunk kezelni online és telefonos egyeztetésekkel is, személyes megbeszélésekre elég havonta-kéthavonta bemennem. Pontos és részletes briefeket kapok, és ha valamilyen változtatásra lenne szükség a leadott anyagokban, szinte félszavakból is megértjük egymást a telefonban vagy a chaten. Még az ötleteléseken is részt tudok venni e-mailben, így nem vonja el a figyelmemet az iroda pörgése a szóviccekről és kreatív ötletekről, amik nyugodt környezetben, macskával az ölemben sokkal könnyebben jönnek.

Az pedig már csak a hab a tortán, hogy hiába vagyok technikailag alvállalkozó, ahol csak lehet, a csapat részeként kezelnek. Például ott lehetek minden céges bulin, ahol szintén remek a kommunikáció és nagyszerű ötletek és sztorik születnek... Nem feltétlenül a munkához kapcsolódóan, de azért a mottóhoz mindig hűen: „True story is the best story!”

Kommunikáció a kanapéról
tagline: MorphoLife

Ha tetszett a bejegyzés, gyere vissza máskor is vagy kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn / Facebook / Instagram

www.morpho.hu