Stresszkezelés felsőfokon

Megvan az az érzés amikor 5 projekten 10 határidő miatt ugrálnak a nyakadon, egyszerre zsonglőrködsz a céges és magántelefonoddal, miközben anyukád épp azt a nagyon fontos dolgot szeretné megkérdezni, hogyan posztolhat a Facebookon? Tudod milyen, amikor elmegy az áram a sajtóesemény közepén? Hetekig szerveztél egy exkluzív interjút és lebetegedett az interjúalany? A gyártás során pedig rossz logó került az ügyfél karácsonyi partnerajándékaira, és tájékoztatnod kell az ügyfelet?

A péeresek élete nem csak játék és mese, egyes kutatások szerint egyenesen a tíz legstresszesebb szakma között van. Rengeteg ügyféllel még annál is több feladaton dolgozunk, helyi és külföldi kapcsolattartókkal, multival és startuppal, így megannyi különböző elvárásnak kell megfelelnünk a mindennapok során, miközben a különböző aktivitásokat menedzselve úgyis becsúszik valamilyen gikszer. Mert ez a szakma ilyen.

A neten százával olvashatjuk a stresszkezelési praktikákat, például, hogy vegyünk egy nagy levegőt, meg tanuljunk relaxációs technikákat. A csudát! Mindannyian tudjuk, hogy ettől még nem oldódik meg semmi. Mit teszünk inkább? Kávét. Sokat. És cukrot, úgyhogy a nyakunkba vesszük a környező utcákat, mert nem segíthet más, csak a durván csokis sportszelet a Teidéből, vagy egy nagy adag fagyi a Daubnerből. Ha már ott vagyunk, pár darab kis gouda sajtos pogácsa is landol a táskánkban. Biztos, ami tuti alapon. Jó, egészségesebb opció is akad, a garázsban van pingpongasztal például (boxzsák beszerzését még nem kezdeményeztük, de néha azért jól jönne). Amennyiben morogni támad kedvünk (mert naná, hogy ilyen  is van), kézen fogjuk a kedvenc kollégánkat és kimegyünk a garázs elé levegőzni, mert 10 perc négyszemközti hiperventilláció sokat segít. Ha pedig mindent beleadtunk, és mégsem akar semmi sem sikerülni, akkor – elismerjük – itt is van sírás, meg hiszti. De aztán túllépünk a problémákon, és megoldjuk a helyzetet.

Hogyan? Úgy, hogy CSAPATBAN dolgozunk, így mindig van legalább egy, aki higgadt, és mindig van kihez fordulnunk segítségért.

Stresszkezelés felsőfokon
tagline: MorphoLife

Ha tetszett a bejegyzés, gyere vissza máskor is vagy kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn / Facebook / Instagram

www.morpho.hu