Brandépítés
Dell Technologies
"Embrace Equity" (Fogadd el az egyenlőséget!) - Nőnapi videó
Technológia // Stratégia, PR, Sajtó, Hangulatfilm, Online marketing, Brandépítés, Imázsépítés, Employer Branding, Belső és külső kommunikáció, Videó, Corporate kommunikáció

Feladat

A Dell Technologies elkötelezett a diverzitás mellett. 2019-ben célul tűzte ki, hogy 2030-ra a női kollégák 50 százalékban képviseltessék magukat a vállalatnál. Ennek érdekében programokat és aktivitásokat szerveznek, valamint a kommunikációban is fókuszban van a „nők az informatikában” megközelítés. A vállalat 2023-as nemzetközi kommunikációs stratégiájának egyik kiemelt témája volt az "Embrace Equity" (Fogadd el az egyenlőséget!), amely arra ösztönöz mindenkit, hogy további lépéseket tegyen a nemek közötti egyenlőség eléréséért. Ennek jegyében a Dell szerette volna megköszönni a hazai partnereinél dolgozó hölgyek munkáját nőnap alkalmából. Emellett az is cél volt, hogy felhívja a figyelmet a technológia férfias világában dolgozó hölgyekre. Feladatunk, egy ehhez a témához kapcsolódó aktivitás kitalálása és kivitelezése volt.

Megoldás

A kommunikációs stratégiákat mindig valós insightokra alapozzuk, pontosan célzott, hasznos tartalmakat alkotunk. Ezért az aktivitás előkészítésének legfontosabb lépése volt, hogy interjúkat készítettünk a Dell partnereinél dolgozó hölgyekkel. A beszélgetések alapján meghatároztuk az üzeneteket, illetve a video, mint eszköz ötlete és koncepciója is ezt követően született meg.

Tesco Rubik esemény megoldás picture

Eredmény

A kampányvideót a Dell YouTube csatornáján, illetve a partnerek és a hölgyek saját közösségimédia-csatornáin (Facebook, Instagram) népszerűsítettük, valamint sajtókommunikáció segítségével hívtuk fel a figyelmet a téma jelentőségére. Bekerült a céges belső hírlevelekbe is, minden kolléga felé hangsúlyozva ezzel a Dell nőnapi üzenetét. Büszkék vagyunk rá, hogy a videó hatására aktívabb kommunikáció indult el a Dell partnerei körében, és a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a női munkatársak arányának növelésére a szervezeten belül. A videó elérte az 50,000+ megtekintést, a sajtóanyagunkkal pedig sikerült lefednünk a teljes informatikai médiát.

Tesco Rubik esemény eredmény picture