A kékgalléros munkaerőtoborzási kampányok 5 titka

Az iparvállalatoknál tapasztalt fokozott versenyhelyzet miatt, a munkaerőpiaci nehézségek korában a jól kialakított kommunikációnak döntő szerepe lehet a kékgalléros kollégák toborzásában. Az új munkatársak megnyerése és bevonzása mindig az adott iparág és vállalat egyedi szempontjainak megfelelő megközelítést igényel. Összegyűjtöttük az öt legfontosabb kritériumot, amit egy toborzási kampány tervezésekor minden esetben érdemes figyelembe venni:

1. Egy nyelvet beszéljünk!

Ahhoz, hogy megteremtsük az első kapcsolatot, felkeltsük a figyelmet, elengedhetetlen, hogy a potenciális munkatársakat a saját nyelvükön szólítsuk meg. Kerüljük az iparági zsargonokat, világosan és könnyen érthetően fogalmazzunk, a vállalat értékeit pedig kézzelfogható előnyökön, a munkatársak saját tapasztalatain keresztül, a lehető legemberibb módon mutassuk be.

 

2. Vizuális történetmesélés

A gyártástechnológia különféle lépéseinek vizualizálása sokkal érthetőbbé teszi a folyamatokat, bemutatja a munkakörnyezetet, élőképet mutat a csapatról. A vizuális történetmesélésnek köszönhetően segítünk elképzelni azt a világot, ami az új munkatársakra vár.

 

3. Mutassuk meg a fejlődési lehetőségeket!

A kékgalléros munkavállalók, mint minden más szakember, keresik a karrierépítés lehetőségeit. Kommunikáljuk egyértelműen a lehetséges karrierutakat, ismertessük a képzési programokat, az előre lépési lehetőségeket, mutassunk be példaképeket. Valódi pozitív mintákon keresztül bemutathatjuk, hogy az álmok elérhetők.

 

4. Hangsúlyozzuk a biztonságot és a jóllétet!

Tekintettel arra, hogy a körülöttünk lévő világunkban az egyetlen állandó dolog maga a változás, jogos az az elvárás egy munkahellyel szemben, hogy az biztonságot és stabilitást nyújtson munkavállalói számára. A gyártásban a biztonság kérdése különösen fontos szempont, így érdemes ezekre a protokollokra kitérni, hangsúlyozni a vállalat gondoskodó szerepét. Sokkal megnyerőbb egy olyan vállalat, ahol azt érzik a munkavállalók, hogy fontos a jóllétük, ahol a munkáltató elkötelezett az egészséges és biztonságos munkakörnyezet iránt.

 

5. Mutassuk be a közösséget!

A gyártásban az együttműködő közösség érzése létfontosságú. Tegyük láthatóvá a csapatokat, mutassuk meg, hogy egy támogató, emberséges csapatra számíthatnak. Törekedjünk arra, hogy az új munkatárs már a csatlakozása előtt a közösség tagjának érezze magát.

 

+ egy tipp. A megtartás

Mindeközben kulcsfontosságú, hogy bármilyen kommunikációt folytatunk a potenciális munkatársak felé, a sorban az elsők mindig a meglévő munkatársak. Aranyszabály a belülről kifelé építkezés: minden kampány első lába a belső lába.

 

Összefoglalva, a toborzás mindig, így az iparvállalatoknál dolgozó kollégákat célzó kommunikációs kampányok esetében is átgondolt és személyre szabott megközelítést igényel. Tekintse meg esettanulmányunkat, hogy mi a Morphóban milyen megoldással értünk el hatékony eredményeket!

A kékgalléros munkaerőtoborzási kampányok 5 titka

Ha tetszett a bejegyzés, gyere vissza máskor is vagy kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn / Facebook / Instagram

Kérdésed van a témával kapcsolatban? Keress minket bátran!